DS E-RALLY TEAM NEBUDE CHYBĚT ANI NA 2. SOUTĚŽI MČR V ECO RALLY NA MORAVĚ

23.05.2024 | 14:00 | Tým DS Automobiles

 

  • Domácí mistrovství v ecoRally pokračuje v termínu 10. – 11. května soutěží na Moravě. Posádky elektromobilů se postaví na start III. Futures Contproduct classic Rally Morava, která je zavede na atraktivní cesty vedoucí podhůřím Nízkého a Vysokého Jeseníku, i na trasy tradičního rallysprintu Rally Morava.
  • DS e-rally team nasazuje do soutěže vůz DS 3 E-TENSE s posádkou Pavel Baroň – Zdeněk Tomeš.

 

 

Šestidílný seriál šampionátu ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally se po úvodním podniku v Českém Krumlově přesouvá na Moravu. Soutěžící čeká atraktivní trať s délkou 380 kilometrů a s 230 kilometry měřených zkoušek. „V rámci druhé etapy umožníme posádkám výjezd až na horní nádrž přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně, která se pyšní největší rezervní vodní turbínou v Evropě a největším instalovaným výkonem v Česku,“ prozradil před startem ředitel soutěže Miroslav Frýdecký.

 

DS e-rally team nasazuje do soutěže opět vůz DS 3 E-TENSE s posádkou Pavel Baroň – Zdeněk Tomeš, která skončila v náročné konkurenci krumlovské soutěže v rámci hodnocení ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally devatenáctá.

 

Český Krumlov je nejen jedna z nejhezčích rally šampionátu, ale zároveň nejtěžší. Ač se s Pavlem známe roky, tak jsme jako posádka jeli poprvé. Takže větší část soutěže byla nejen o sžívání posádky, ale zároveň i o sžití se s autem. I přesto jsme si rally užili a hlavně víme, že pokud já neudělám navigační chyby a Pavel z DS 3 E-TENSE vytěží maximum potenciálu, máme reálnou šanci pro značku DS Automobiles získávat body a umisťovat se v první desítce,“ říká k nadcházejícímu podniku navigátor Zdeněk Tomeš.

 

Jejich DS3 byla po prvním podniku doplněna o magnetické sondy v kolech snímající ujetou vzdálenost. Ty už dnes využívá většina startovního pole, protože GPS lokalizace je hlavně v zalesněných oblastech nepřesná a posádky tak zbytečně nabírají trestné body. Nejsou totiž schopny úplně přesně odhadnout, kde na trati se nacházejí. To eliminují zmíněné sondy (magnety).

 

„Krumlov nám jasně potvrdil, že pokud v autě nemáme magnety, není šance se dostat do první desítky. Proto jsme objednali pro náš vůz tuto sadu. A já jako navigátor se mám opět co učit, takže do Olomouce jedeme už o den dřív a budeme hlavně trénovat. Plány jsou jednoduché. Dojet do cíle na co nejlepším místě, opět zabodovat ve spotřebě a co nejvíce zviditelnit elektromobil DS 3 E-TENSE. Ten nám sedl, protože díky nízkému těžišti, silnému motoru a precizním jízdním vlastnostem si můžeme dovolit projíždět zatáčky s minimální ztrátou rychlosti. Díky dostatečnému dojezdu navíc nemusíme jízdní styl přizpůsobovat délce trati, ale můžeme se soustředit jen na naše cíle a taktiku,“ dodává Zdeněk Tomeš.

 

Další posádka DS e-rally teamu Jan Říha a David Pabiška, která skončila v hodnocení domácího šampionátu v Českém Krumlově šestnáctá, druhou soutěž vynechává a soustředí se na start třetího podniku. Tím bude 12. – 14. července jediný třídenní podnik českého mistrovství Bohemia Eco Energy Regularity.

 

Kalendář Mistrovství ČR v ecoRally:

 

  1. 1. závod: 15. - 16. 3. ČEZ Czech New Energies Rallye

  2. 2. závod: 10. - 11. 5. Futures Contproduct Classic Rally Morava

  3. 3. závod: 12. - 14. 7. Bohemia Eco Energy Regularity

  4. 4. závod:   9. - 10. 8. Eco Rallye Beskydy

  5. 5. závod: 30. - 31. 8. Agrotec Eco Rally Hustopeče

  6. 6. závod: 22. - 23. 11. New Energies Rallye Železné Hory 

 

 

 

KONTAKTY PRO MÉDIA

Martina Bedrnová:

+420 724 009 700  

martina.bedrnova@p-automobil-import.cz

 

 

DS AUTOMOBILES

 

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Díky výjimečným produktům, využití know-how v oblasti francouzského luxusu a také programu služeb na míru DS Automobiles tak zákazníkům nabízí soubor jedinečných služeb před, během i po každé cestě.

 

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření, rádi cestují a chtějí si užít každý moment. Snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely DS 3, DS 4, DS 7 a DS 9.

 

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles uvede na trh, výhradně 100% elektrické.

 

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, luxus pozornosti“.

 

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 450 showroomů DS STORE.

 

 

Novinky o DS France sledujte na www.DSautomobiles.fr @ DS_France
a mezinárodní dění kolem značky DS na www.DSautomobiles.com    @DS_Official